Άλμα της στερλίνας εν μέσω προσδοκιών για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας

Άλμα της στερλίνας εν μέσω προσδοκιών για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλά εβδομάδας ενισχύθηκε η στερλίνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, αφότου ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, υποστήριξε ότι είναι ακόμη εφικτή μια εμπορική συμφωνία με τη Bρετανία.

Το αισιόδοξο μήνυμα έδωσε ώθηση στη στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να κάνει ενδοσυνεδριακά άλμα σχεδόν 1%, στο 1,3066 έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ ενώπιων ευρωβουλευτών, μια εμπορική συμφωνία είναι «σε απόσταση αναπνοής», υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές εργασθούν σκληρά τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεπεράσουν τα ακανθώδη ζητήματα.

«Ο χρόνος έχει σημασία… σε συνεργασία με τους Βρετανούς εταίρους μας, θα πρέπει να βρούμε λύσεις στους πιο δύσκολους τομείς», δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το βρετανικό νόμισμα διατηρούσε προβάδισμα και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία του στις 90.80 πένες.

Το γεγονός ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε το προσχέδιο νόμου που είχε εξοργίσει την ευρωπαϊκή πλευρά καθώς έδινε στη βρετανική κυβέρνηση το δικαίωμα να ανατρέψει μέρη Συμφωνίας του Brexit συνέβαλε στην ανοδική πορεία της στερλίνας. 

Το Νομοσχέδιο Εσωτερικής Αγοράς αντιβαίνει στη νομοθεσία, σύμφωνα με τη Βουλή των Λόρδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή