Αρνητική εικόνα σε Wall Street και Ευρώπη

Αρνητική εικόνα σε Wall Street και Ευρώπη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nευρικότητα στη Wall Street, αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, καθώς λιγοστεύουν οι ελπίδες για την έγκριση ενός δεύτερου πακέτου μέτρων στήριξης από το Κογκρέσο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι μετοχές εναλλάσσονταν μεταξύ κερδών και απωλειών, με τον S&P 500 να εμφανίζει οριακές απώλειες. Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις, έχοντας ως «βαρίδι» την πτώση των πετρελαϊκών τιμών προς τα 40 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ευρώπη, η αύξηση των κρουσμάτων σε επίπεδα-ρεκόρ και η επαναφορά περιοριστικών μέτρων επισκιάζει τις αγορές μετοχών. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 1,3% και με τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και ψυχαγωγίας να χάνουν πάνω από 2,5%.

Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και με απώλειες άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχώρησε 1,41%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,91%, παρά τις θετικές εξελίξεις γύρω από το Brexit με επιστροφή της Βρετανίας και της Ε.Ε. στο τραπέζι του διαλόγου. Απώλειες 1,5% για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση 2,03%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή