ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Μικρή επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προτιμήσεις των διεθνών επενδυτών

UBS: Μικρή επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προτιμήσεις των διεθνών επενδυτών

Τον Τζο Μπάιντεν προτιμά για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών  η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίζει μικρό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η UBS.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος ρώτησε 2.852 επενδυτές, με χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων, από 14 διαφορετικές χώρες για τον υποψήφιο που προτιμούν να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ποσοστό 54% επέλεξε τον Μπάιντεν, έναντι του 46% που δήλωσε προτίμηση για τον Τραμπ.

UBS: Μικρή επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προτιμήσεις των διεθνών επενδυτών-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές που στηρίζουν περισσότερο τον υποψήφιο των Δημοκρατικών είναι οι Ελβετοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, καθώς στις δύο αυτές ομάδες ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 66% και 62% αντίστοιχα. Οι Αμερικανοί επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι 50-50 μπροστά στους δύο μονομάχους για το Λευκό Οίκο. 

Πάντως, οι διεθνείς επενδυτές δήλωσαν σε ποσοστό 72% ότι σκοπεύουν να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους εν όψει των εκλογών. Συγκεκριμένα, το 66% των επενδυτών διερευνά τη δυνατότητα κατανομής του χαρτοφυλακίου του στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 62% ενδέχεται να στραφεί προς τα δίκτυα 5G, ενώ το 56% σκέφτεται το ενδεχόμενο επενδύσεων στην πράσινη ανάκαμψη.