UBS: Μικρή επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προτιμήσεις των διεθνών επενδυτών

UBS: Μικρή επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προτιμήσεις των διεθνών επενδυτών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Τζο Μπάιντεν προτιμά για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών  η πλειοψηφία των διεθνών επενδυτών, καθώς ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίζει μικρό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η UBS.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος ρώτησε 2.852 επενδυτές, με χαρτοφυλάκιο τουλάχιστον 1 εκατ. δολαρίων, από 14 διαφορετικές χώρες για τον υποψήφιο που προτιμούν να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ποσοστό 54% επέλεξε τον Μπάιντεν, έναντι του 46% που δήλωσε προτίμηση για τον Τραμπ.

UBS: Μικρή επικράτηση του Τζο Μπάιντεν στις προτιμήσεις των διεθνών επενδυτών-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές που στηρίζουν περισσότερο τον υποψήφιο των Δημοκρατικών είναι οι Ελβετοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, καθώς στις δύο αυτές ομάδες ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 66% και 62% αντίστοιχα. Οι Αμερικανοί επενδυτές εμφανίζονται διχασμένοι 50-50 μπροστά στους δύο μονομάχους για το Λευκό Οίκο. 

Πάντως, οι διεθνείς επενδυτές δήλωσαν σε ποσοστό 72% ότι σκοπεύουν να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους εν όψει των εκλογών. Συγκεκριμένα, το 66% των επενδυτών διερευνά τη δυνατότητα κατανομής του χαρτοφυλακίου του στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το 62% ενδέχεται να στραφεί προς τα δίκτυα 5G, ενώ το 56% σκέφτεται το ενδεχόμενο επενδύσεων στην πράσινη ανάκαμψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή