Ο κορωνοϊός «σκότωσε» τον Άγιο Βασίλη

Ο κορωνοϊός «σκότωσε» τον Άγιο Βασίλη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άγιος Βασίλης δεν θα συναντήσει φέτος τα παιδιά στο διάσημο πολυκατάστημα Macy’s της Νέας Υόρκης, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού διακόπτει μία παράδοση που μετρά σχεδόν 160 χρόνια. 

Περισσότερα από 250.000 άτομα φωτογραφίζονται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή,  μαζί με τον Άγιο Βασίλη του Macy’s της Νέας Υόρκης, καθιστώντας το έθιμο αυτό επικίνδυνο σε καιρό πανδημίας. Ο Άγιος Βασίλης θα λείπει, επίσης, από τα καταστήματα της εταιρείας στο Σικάγο και στο Σαν Φρανσίσκο, όμως θα εμφανιστεί στη μεγάλη παρέλαση του Macy’s για την Ημέρα των Ευχαριστιών, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. 

Η πανδημία αναγκάζει τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους για την κρίσιμη περίοδο των εορτών. Η Walmart, για παράδειγμα, θα πραγματοποιήσει τις μεγάλες εκπτώσεις του Black Friday σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι κλασικές εικόνες με τα πλήθη των καταναλωτών να ξεχύνονται μόλις ανοίξουν οι πόρτες, δεν μπορούν να επαναληφθούν φέτος. 

Άλλα καταστήματα δεν σχεδιάζουν να ακυρώσουν την εμφάνιση του Άγιου Βασίλη, σκοπεύουν όμως να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δεν θα μπορούν να κάθονται στα πόδια του αγαπημένου Αγίου φέτος, αφού θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων. 

Το πολυκατάστημα Macy’s της Νέας Υόρκης χρησιμοποιεί τον Άγιο Βασίλη από τις αρχές της δεκαετίας του 1860 για να προσελκύσει τα πλήθη, ενώ αυτοαποκαλείται εδώ και δεκαετίες «το σπίτι του Άγιου Βασίλη». Στην ταινία του 1947 «Miracle on 34th Street», ένα κορίτσι ανακαλύπτει τον αληθινό Άγιο Βασίλη μέσα στο κατάστημα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή