Αnt: η μεγαλύτερη IPO στον κόσμο με βάση την τιμολόγηση των μετοχών της

Αnt: η μεγαλύτερη IPO στον κόσμο με βάση την τιμολόγηση των μετοχών της

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To ποσό των 34,5 δισ.δολαρίων θα αντλήσει η Ant Group από τη διπλή αρχική δημόσια εγγραφή της (IPO), αφότου διαμορφώθηκε σήμερα η τιμή για τις μετοχές της, με αποτέλεσμα να αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία όλων των εποχών. 

Ο κινεζικός γίγαντας στον χώρο του fintech έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνει διπλή δημόσια εγγραφή στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, εκδίδοντας 1,67 δισ.νέες μετοχές σε κάθε αγορά. Οι μετοχές που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Σαγκάης θα τιμολογηθούν στα 68,8 γιουάν εκάστη. Από την έκδοση των 1,67 δισ.μετοχών της θα αντληθεί το ποσό των 17,23 δισ.δολαρίων. Οι μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ τιμολογήθηκαν στην τιμή των 80 δολαρίων Χονγκ Κονγκ εκάστη, ενώ υπολογίζεται να αντληθούν 17,24 δισ.δολάρια. 

Από τη διπλή IPO αναμένεται να αντληθούν 34,5 δισ.δολαρια, ενώ είναι πιθανόν το νούμερο αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο εάν υπάρξει επιλογή για εισαγωγή περισσότερων μετοχών, ανάλογα με τη ζήτηση των επενδυτών. Την καθιστά πάντως τη μεγαλύτερο IPO στον κόσμο, υποσκελίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Saudi Aramco, που άντλησε πέρυσι το Δεκέμβριο 29 δισ.δολάρια. Η αποτίμηση της Ant, με βάση την σημερινή τιμολόγιση των τιμών μετοχών της, κυμαίνεται στα 313,37 δισ.δολάρια και ξεπερνά ακόμη αυτή ορισμένων από τις κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Wells Fargo. 

H μετοχή της Ant αναμένεται να αρχίσει να διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ στις 5 Νοεμβρίου, ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της στη Σαγκάη. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή