Το… μυρμήγκι και η μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή όλων των εποχών

Το… μυρμήγκι και η μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή όλων των εποχών

Η προσοχή στρέφεται στην 5η Νοεμβρίου, ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ant.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Ant να μην συγκαταλέγεται από τις πιο γνωστές εταιρικές επωνυμίες για τον περισσότερο κόσμο, όμως η κινεζική εταιρεία υπηρεσιών fintech που ελέγχεται από τον Τζακ Μα της Alibaba κατάφερε να προκαλέσει επενδυτική φρενίτιδα με την αρχική δημόσια εγγραφή των 35 δισ. δολαρίων, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών.

Σύμφωνα με χρηματιστές από το Χογκ-Κογκ, η αρχική δημόσια εγγραφή έχει προσελκύσει άνευ προηγουμένου επενδυτικό ενδιαφέρον, με το σύστημα παραγγελιών μιας εταιρείας να καταρρέει προσωρινά την Τρίτη λόγω του μεγάλου αριθμού αιτημάτων για εγγραφή.

Οι προσφορές από πλευράς μικροεπενδυτών για την εισαγωγή της Ant στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ανήλθαν στο ποσό-ρεκόρ των 19,05 τρισ. γιουάν(2,8 τρισ. δολάρια), υπερβαίνοντας την προσφορά περισσότερο από 870 φορές.

Η φρενίτιδα τροφοδοτεί προβλέψεις για δυναμικό άλμα της Ant κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της, στις 5 Νοεμβρίου, αν και αρκετοί προειδοποιούν για τους παράγοντες αβεβαιότητας που επισκιάζουν τις αγορές όπως τις αμερικανικές εκλογές, το δεύτερο κύμα Covid-19 και το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Κίνα.

Το… μυρμήγκι και η μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή όλων των εποχών-1

Είτε η μετοχή της Ant κάνει ράλι είτε όχι, η αρχική δημόσια εγγραφή-ρεκόρ αντιπροσωπεύει ψήφο εμπιστοσύνης για μια εταιρεία που θα μπορούσε να διαμορφώσει το μέλλον του global finance. Παράλληλα, είναι ενδεικτή της ικανότητας της Κίνας να αντλεί τεράστιες ποσότητες κεφαλαίων χωρίς να έχει την ανάγκη των αμερικανικών αγορών, γεγονός που συνιστά νίκη για το Πεκίνο, σε μια εποχή που οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει εμπορικό πόλεμο στην κινεζική οικονομία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή