Τουρκία: 9,46 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο 9μηνο

Τουρκία: 9,46 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο 9μηνο

Ο αριθμός ήταν μειωμένος κατά 74% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα εν μέσω διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία υποδέχθηκε 9,46 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας. Ο αριθμός ήταν μειωμένος κατά 74% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα εν μέσω διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Αν και το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου η γειτονική χώρα υποδέχθηκε 4 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό, ο αριθμός ήταν μόλις 50.000 κατά τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν η πανδημία έφτασε στην κορύφωσή της στην Τουρκία.

Η Κωνσταντινούπολη παρέμεινε ο πλέον ελκυστικός προορισμός, υποδεχόμενη το 38,28% του συνόλου των ξένων τουριστών ή περίπου 3,6 εκατ. επισκέπτες. Ακολουθούν η Αττάλεια με μερίδιο 25,56% ή 2,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό και η Αδριανούπολη με μερίδιο 13,16%. 

Περίπου 1,4 εκατ. Ρώσοι επισκέφθηκαν την Τουρκία το πρώτο εννιάμηνο του έτους (το 15% του συνόλου των ξένων τουριστών στη χώρα), 912.749 ήταν οι Γερμανοί τουρίστες και 772.851 οι Ουκρανοί.

H πληρότητα των ξενοδοχείων ανά την Τουρκία ήταν 35,4%, μειωμένη κατά 47,8% την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο έκαναν βουτιά 52,5%. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή