Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τη Wall Street

Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο για τη Wall Street

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται και σήμερα οι μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street, γράφοντας τον επίλογο της χειρότερης εβδομάδας για τις αμερικανικές μετοχές από τον Μάρτιο, καθώς τα αποτελέσματα των μεγάλων κολοσσών της τεχνολογίας απογοήτευσαν τους επενδυτές, φουντώνοντας τις ανησυχίες μήπως η οικονομική επιβράδυνση πιέσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη.

Βαριά και η σκιά του κορωνοϊού πάνω από τις αγορές μετοχών, με την επαναφορά των Lockdown σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης να ενισχύει τις πιθανότητες επιστροφής στην ύφεση.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ήταν το μεγαλύτερο βαρίδι για τον Nasdaq, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των τριών βασικών δεικτών, χάνοντας πάνω από 2,5%. Στο «κόκκινο» και ο Dow Jones, με πτώση άνω των 400 μονάδων, όπως και ο S&P 500 που υποχωρούσε 1,5%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 έχασε περίπου 6%.

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 σε οριακά αρνητικό έδαφος και με τις τεχνολογικές μετοχές σε κλοιό πιέσεων. Τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης δεν απομακρύνουν τις ανησυχίες εξαιτίας του δεύτερου κύματος κορωνοϊού, που θα μπορούσε να ανακόψει βίαια την ανάκαμψη.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο DAX της Φραγκφούρτης υποχωρούσε 0,50%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείτο και ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στον αντίποδα, Παρίσι και Μιλάνο κατάφεραν να πάνε κόντρα στο καθοδικό ρεύμα, με τον CAC 40 να ενισχύεται 0,36% και τον FTSE MIB του ιταλικού χρηματιστήριου άνοδο 0,31%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή