Ξέσπασμα Ολίρι κατά των lockdown

Ξέσπασμα Ολίρι κατά των lockdown

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει με ένα «αισθητά μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων» τους επόμενους έξι μήνες σε σχέση εμ τςι αρχικές προσδοκίες της, εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων που υιοθετούνται ανά την Ευρώπη. 

Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη λύση των lockdown, έστω και σε πιο light εκδοχή σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τους επόμενους μήνες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ολίρι, ήταν άκρως επικριτικός απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις για lockdown. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιβεβαιώσει ότι τα lockdown θα πρέπει να είναι η ύστατη επιλογή. Τα lockdown είναι επί της ουσίας μία αποτυχία» δήλωσε ο Ολίρι στο CNBC. «Εάν είχαμε πιο επιθετικές διαδικασίες διενέργειας ελέγχων και ιχνηλάτησης, που προφανώς δεν έχουμε στη Βρετανία, θα είχαμε αποφύγει το δεύτερο lockdown» υποστήριξε για την περίπτωση της Βρετανίας. 

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αεροπορικής χαμηλού κόστους στην Ευρώπη προέβλεψε επίσης ότι τα διασυνοριακά ταξίδια στην Ευρώπη θα παραμείνουν σε υποτονικά επίπεδα «για τα επόμενα λίγα χρόνια». Ωστόσο εκτιμά ότι η κρίση θα γεννήσει στον κλάδο και κάποιες ευκαιρίες. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή