Αναβάλλεται η IPO της Ant Group

Την αναβολή της Αρχικής Δημόσια Εγγραφής (IPO) της μετοχή της Ant Group, η οποία προγραμματιζόταν για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσαν τα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή της Αρχικής Δημόσια Εγγραφής (IPO) της μετοχή της Ant Group, η οποία προγραμματιζόταν για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσαν τα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης. 

Είχε προηγηθεί, μία ημέρα νωρίτερα, η κλήτευση του ιδρυτή και βασικού μετόχου, Τζακ Μα, καθώς και των υπόλοιπων υψηλόβαθμων μελών της διοίκησης, για «εποπτικές συνεντεύξεις» με τις χρηματιστηριακές αρχές της Κίνας.

«Υπάρχουν “σημαντικά ζητήματα”, όπως οι αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό-τεχνολογικό εποπτικό περιβάλλον. Αυτά τα ζητήματα ενδεχομένως έχουν ως αποτέλεσμα τη μη ευθυγράμμιση της εταιρείας με τους όρους εγγραφής στο Χρηματιστήριο. Αποφασίσαμε γι’ αυτό τον λόγο να αναστείλουμε την IPO της εταιρείας» εξήγησε, μεταξύ άλλων, το Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Λίγο αργότερα ακολούθησε αντίστοιχη ενημέρωση και από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, χωρίς να διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί τελικά η IPO.

Τη Δευτέρα, πάντως, η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξέδωσε έναν νέο προσχέδιο για τους κανόνες λειτουργίας των διαδικτυακών πιστωτικών οργανισμών, κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα και την Ant Group. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κινεζικός γίγαντας του κλάδου των fintechs επρόκειτο να κάνει διπλή δημόσια εγγραφή στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης, εκδίδοντας 1,67 δισεκατομμύρια νέες μετοχές σε κάθε αγορά. 

Μάλιστα, είχε κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ να τιμολογούνται στα 80 δολάρια και στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης στα 68,8 γουάν.  

Η διπλή IPO του κινεζικού κολοσσού, εφοσον τελικά πραγματοποιηθεί, θα θεωρείται η μεγαλύτερη σ’ όλο τον κόσμο, υπερσκελίζοντας το ρεκόρ της Saudi Aramco (29 δισεκατομμύρια δολάρια).

Υπενθυμίζεται ότι η Ant Group, η οποία προηγουμένως ήταν γνωστή ως Ant Financial και Alipay, εντάσσεται στον κινεζικό όμιλο της Alibaba, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή