Γουόρεν Μπάφετ: Νέα μεγάλα στοιχήματα στις μετοχές

Γουόρεν Μπάφετ: Νέα μεγάλα στοιχήματα στις μετοχές

45" χρόνος ανάγνωσης

O Γουόρεν Μπάφετ έκανε αισθητή την παρουσία του στην αγορά μετοχών το τρίτο τρίμηνο με μεγάλα στοιχήματα σε διάφορες εταιρείες, ενώ διέθεσε ένα ποσό- ρεκόρ για επαναγορές μετοχών της εταιρείας του Berkshire Hathaway.
 
Δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα τριμήνου η Berkhshire αποκάλυψε ότι δαπάνησε 9 δισ. δολάρια για επαναγορές μετοχών, την ώρα που αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαθέσει μόλις 3,2 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό στην ιστορία της εταιρείας και ήρθαν ύστερα από επαναγορές ύψους 5,1 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο. 

Παράλληλα η Berkshire Hathaway ήταν καθαρός αγοραστής μετοχών άλλων εταιρειών, δαπανώντας 4,8 δισ. δολάρια για αυτό το σκοπό. Η εξέλιξη έρχεται ύστερα από καθαρές πωλήσεις 13 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο (τις υψηλότερες την τελευταία δεκαετία), καθώς ο Μπάφετ ρευστοποίησε τη συμμετοχή του σε αεροπορικές εταιρείες. 

Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο χάρη στο ράλι της Apple και άλλων εταιρειών το χαρτοφυλάκιο μετοχών της Berkshire απέδωσε κέρδη ύψους σχεδόν 25 δισ. δολαρίων.