Τι απογειώνει το bitcoin

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα ευφορίας στις διεθνείς αγορές μετά την είδηση ότι το εμβόλιο της Pfizer αποδεικνύεται σε μελέτη αποτελεσματικό στο 90% των μολύνσεων «απογειώνει» και το bitcoin, με κέρδη σχεδόν 2% για το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων. Η τιμή του bitcoin οδεύει προς ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα 15.774 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Το ράλι του bitcoin άρχισε προς τα τέλη Οκτωβρίου, αφότου η PayPal ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν, πωλούν και διακρατούν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλιο το κρυπτονόμισμα. Έκτοτε το μεγαλύτερο εκ των κρυπτονομισμάτων έχει ανατιμηθεί πάνω από 20%, ενώ έχει σχεδόν τετραπλασιασθεί, έχοντας ανακάμψει από το χαμηλό των 3.850 δολαρίων που είχε αγγίξει τον Μάρτιο έως και το ιστορικό ρεκόρ των 15.968 δολαρίων της Παρασκευής.

Έχοντας ξεπεράσει μέσα σε λίγες συνεδριάσεις το όριο των 14.000 δολαρίων, το επόμενο σημείο αντίστασης διαμορφώνεται στα 20.000 δολάρια, όπως αναφέρει σε πρόσφατο υπόμνημα της η Κέιτι Στόκτον της Fairlead Strategies. Παρότι το bitcoin χρειάσθηκε μόλις έναν μήνα για να διανύσει την απόσταση από τα 10.500 δολάρια έως τα 14.600 δολάρια, παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, ειδικά εάν διατηρηθεί το ανοδικό momentum στις διεθνείς αγορές και η στροφή των επενδυτών προς το ενεργητικού υψηλότερου ρίσκου.

Από τη στιγμή που παρατηρείται μικρή αντίσταση στο εύρος μεταξύ 15.000 και 20.000 δολαρίων, είναι αυξημένες οι πιθανότητες για νέο ιστορικό ρεκόρ, με τους αναλυτές να προβλέπουν κορύφωση αυτού του ράλι στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολλές οι πιθανότητες η τιμή του bitcoin να υπερβεί το φράγμα των 20.000 δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή