Ηuawei: προς πώληση του τμήματος Honor

Ηuawei: προς πώληση του τμήματος Honor

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικοί περιορισμοί στην προμήθεια εξοπλισμού από τη Huawei αναγκάζουν τελικά τη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια έξυπνων κινητών του πλανήτη – μετά τη νοτιοκορεατική Samsung Electronics – να αλλάξει προσανατολισμό και να εστιάσει σε φορητές συσκευές υψηλής ποιότητας αλλά και σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με επιχειρήσεις: σε αυτό ακριβώς το στόχο εντάσσεται και το σχέδιό της να πωλήσει το τμήμα έξυπνων κινητών της Honor σε κοινοπραξία που απαρτίζεται από την εταιρεία διανομής συσκευών Digital China και τις αρχές της πόλης Σενζέν, σύμφωνα με αποκλειστικό τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται πηγές. Η αξία της συμφωνίας εκτιμάται σε 100 δισ.γιουάν (15,2 δισ.δολάρια) και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα έως την Κυριακή. 

H κίνηση αυτή καταδεικνύει επίσης ότι δεν υπάρχουν πλέον και μεγάλες προσδοκίες από τη Huawei για άμεση αλλαγή στάσης των ΗΠΑ, παρά την εκλογή του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε μία εκ των πηγών. Οταν θα ολοκληρωθεί η πώληση, η Honor σχεδιάζει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος του μάνατζμεντ μαζί με τον έλεγχο των 7000 εργαζομένων και παράλληλα να εισαχθεί στο χρηματιστήριο σε ένα διάστημα τριών ετών. 

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει από πέρυσι στις περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν δραστηριότητες με τη Huawei, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Το Μάιο, η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει μία σειρά από κανονισμούς που εμπόδιζαν τη Huawei να κατασκευάζει επεξεργαστές με βάση την αμερικανική τεχνολογία για χρήση σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό δικτύων 5G και σε έξυπνα κινητά. Η Huawei είχε συστήσει τη Honor το 2013 όμως η επιχείρηση λειτουργούσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανεξάρτητα. Η πώλησή της τώρα σημαίνει ότι η Honor δεν θα υπόκειται πλέον στις αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με αναλυτές. 

Τα έξυπνα κινητά με το brand της Honor εκπροσώπησαν το 26% των 51,7 εκατ.κινητών Huawei που πωλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys. Στα προϊόντα της Honor συμπεριλαμβάνονται laptops, tablets, έξυπνες TV και αξεσουάρ ηλεκτρονικών συσκευών. 
  
Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή