Κίνα: Αύξηση 12,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Κίνα: Αύξηση 12,5% στις πωλήσεις αυτοκινήτων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 12,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Οκτώβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καταγράφοντας άνοδο για έβδομο διαδοχικό μήνα με τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη να καθοδηγεί την παγκόσμια ανάκαμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων, μετά τα χαμηλά στα οποία βούλιαξαν στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων έφθασαν τα 2,57 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Κινεζική Ενωση Αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι δύο προηγούμενοι μήνες, που χαρακτηρίστηκαν «χρυσοί» για την κινεζική αγορά αυτοκινήτου, ήταν κομβικοί για την αύξηση των πωλήσεων καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές επέστρεψαν σε αγορές μετά την απομόνωση του καλοκαιριού.

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 9%, με ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota, να καταγράφουν διψήφια ποσοστά. Οι πωλήσεις οχημάτων για επαγγελματική χρήση, που εκπροσωπούν το ένα τέταρτο του συνόλου της αγοράς αυτοκινήτου, έκαναν άλμα 30%, χάρη στις κυβερνητικές επενδύσεις σε προγράμματα υποδομών αλλά και επειδή οι αγοραστές έσπευσαν να συμμμορφωθούν με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων. Οι πωλήσεις νέων ενεργειακών αυτοκινήτων (ΝΕVs) σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση, της τάξης του 105%, φθάνοντας τα 160.000 οχήματα και καταγράφοντας άνοδο για τέταρτο συναπτό μήνα. 

Σημειώνεται ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες, με το ΑΕΠ της να αναπτύσσεται 4,9% στο τρίτο τρίμηνο συγκριτικά με την αύξηση 3,2% του δεύτερου τριμήνου.  

Πηγή: Reuters 

   
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή