O Ίλον Μασκ έκανε τέσσερα τεστ κορωνοϊού: Δύο βγήκαν θετικά, δύο αρνητικά

O Ίλον Μασκ έκανε τέσσερα τεστ κορωνοϊού: Δύο βγήκαν θετικά, δύο αρνητικά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα τεστ για τον νέο κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι έχει κάνει ο Ίλον Μασκ της Tesla με τα δύο να έχουν βγει, όπως υποστηρίζει, αρνητικά και τα άλλα δύο θετικά. Ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι έχει συμπτώματα «τυπικού κρυολογήματος. Τίποτα το ασυνήθιστο έως τώρα». 

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, που συχνά καταφεύγει στα social media, σχολίασε ότι και άλλοι άνθρωποι ίσως να έχουν αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο με αναξιόπιστα τεστ για τον κορωνοϊό. 

«Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Έκανα τέσσερα τεστ για τον κορωνοϊό σήμερα. Δύο βγήκαν αρνητικά και δύο θετικά. Το ίδιο μηχάνημα, το ίδιο τεστ, η ίδια νοσοκόμα. Rapid test αντιγόνων της BD» έγραψε αρχικά. 

 

Σε δεύτερη ανάρτησή του σχολίασε: «Εάν συμβαίνει σε εμένα, συμβαίνει και σε άλλους. Θα κάνω PCR από άλλο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 24 ώρες».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα rapid τεστ αντιγόνου, που δίνουν αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχουν χαμηλότερη ευαισθησία σε σύγκριση με τα μοριακά τεστ (PCR) και για αυτό δεν συνιστώνται για αποκλεισμό οξείας λοίμωξης.

Να θυμίσουμε πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ σχολιάζει στα social media, με διάθεση αμφισβήτησης και κριτικής, την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον περασμένο Μάρτιο είχε υποστηρίξει πως είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις, γράφοντας στο Twitter ότι «ο πανικός του κορωνοϊού είναι ανόητος». Έναν μήνα αργότερα είχε ταχθεί κατά των περιοστικών μέτων με το σύνθημα «Ελευθερώστε τους Αμερικανούς», ενώ τον Μάιο άνοιξε ξανά το μοναδικό αμερικανικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια, παρά την απαγόρευση των τοπικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή