Πιάνει δουλειά ο Τζο Μπάιντεν

Πιάνει δουλειά ο Τζο Μπάιντεν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να δυσκολεύεται ακόμα να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όμως ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιάνει ήδη δουλειά, εστιάζοντας στο σχέδιο για την επανεκκίνηση της χτυπημένης από την πανδημία αμερικανικής οικονομίας. 

Ο Μπάιντεν θα λάβει σχετική ενημέρωση και στη συνέχεια θα δώσει ομιλία για την ανοικοδόμηση της οικονομίας στο Ντέλαγουερ, καθώς η πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερους από 245.000 Αμερικανούς, αφήνει πίσω της πολλές κλειστές επιχειρήσεις και εκατομμύρια ανέργους στις ΗΠΑ. 

Οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα με τις φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια για τον κορωνοϊό, καθώς σύμφωνα με το Reuters, ξεκινούν την προετοιμασία για το σχέδιο μαζικών εμβολιασμών. 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Τραμπ έδειξε να αναγνωρίζει την ήττα του με ένα tweet, όμως αργότερα το πήρε πίσω, λέγοντας ότι δεν παραδέχεται τίποτα και επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης. Αργότερα, και πάλι μέσω του Twitter υποσχέθηκε «μεγάλες υποθέσεις που θα δείξουν την αντισυνταγματικότητα των εκλογών του 2020», παρότι νομικοί δίνουν μικρές πιθανότητες οι προσφυγές του να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς υπεύθυνοι της εκλογικής διαδικασίας και από τα δύο κόμματα δεν εντοπίζουν ενδείξεις σοβαρών παρατυπιών. 

Κορυφαίοι σύμβουλοι του Μπάιντεν προειδοποιούν ότι η άρνηση του Τραμπ να ξεκινήσει τη μετάβαση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη μάχη των ΗΠΑ κατά του κορωνοϊού και να καθυστερήσει το σχεδιασμό για τη διανομή του εμβολίου. Την Κυριακή, οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 11 εκατ. κρούσματα, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία άγγιξε νέο υψηλό. 

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να κάνει την κρίση του κορωνοϊού πρώτη προτεραιότητα της προεδρίας του. Ο Ρον Κλέιν, που θα είναι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου στη νέα προεδρία, είπε ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν θα συναντηθούν με τη Pfizer και άλλες φαρμακοβιομηχανίες αυτή την εβδομάδα. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή