BBVA: Πώληση της αμερικανικής μονάδας έναντι 11,6 δισ. δολαρίων

BBVA: Πώληση της αμερικανικής μονάδας έναντι 11,6 δισ. δολαρίων

Το δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό deal από το 2008

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισπανική BBVA συμφώνησε να προβεί στην πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της, BBVA USA Bancshares, στην PNC Financial Services έναντι 11,6 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία είναι αποκλειστικά σε μετρητά και συνιστά το δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό deal στις ΗΠΑ από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το Reuters. 

Η αμερικανική μονάδα της BBVA έχει υπό διαχείριση ενεργητικό 104 δισ. δολαρίων και δίκτυο 637 υποκαταστημάτων στο Τέξας, την Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, το Κολοράντο και το Νέο Μεξικό. Το αντίτιμο αντιστοιχεί σχεδόν στο 50% της σημερινής κεφαλαιοποίησης του ομίλου της BBVA. Ο πρόεδρος του ισπανικού ομίλου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μία «πολύ θετική συναλλαγή για όλες τις πλευρές», η οποία «ενισχύει περαιτέρω την ήδη ισχυρή χρηματοοικονομική θέση» του. 

Καθώς έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο πλευρών, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2021. Οι επενδυτές υποδέχθηκαν την εξέλιξη με ενθουσιασμό, με τις μετοχές της BBVA να κάνουν άλμα 15% στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή