Προς στασιμότητα η γερμανική οικονομία στο δ τρίμηνο

Προς στασιμότητα η γερμανική οικονομία στο δ τρίμηνο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να παρουσιάσει στασιμότητα στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από τη στιγμή που η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα, όπως προειδοποίησε η Μπούντεσμπανκ. 

Παρότι οι περιορισμοί είναι πιο χαλαροί και περισσότερο εστιασμένοι στον τουρισμό και στη ψυχαγωγία σε σχέση με την Ανοιξη, οι γερμανικές εξαγωγές έχουν πληγεί από την αναζωπύρωση της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας. Συνεπώς, αναμένεται ότι το πλήγμα στη γερμανική οικονομία θα είναι μικρότερο σε σχέση με την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου. Αναφερόμενη στη δημοσιονομική πολιτική, η Μπούντεσμπανκ θεωρεί ότι η σταθεροποίησή της παραμένει σημαντικός παράγοντας για το επόμενο έτος, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο «έχει αρκετό περιθώριο για να επεκτείνει τη δημοσιονομική εξυγίανση εάν αυτό κριθεί αναγκαίο». 

Η Γερμανία έχει μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων συγκριτικά με άλλες χώρες, όπως Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία, όμως οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τις αντοχές του συστήματος υγείας. «Παραμένει πρόκληση να βρεθεί μία ισορροπία στη λήψη μέτρων έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία ενόσω θα περιοριστούν στο λιγότερο δυνατό οι κοινωνικές συναθροίσεις», σύμφωνα με τη Μπούντεσμπανκ. 

Πηγή: Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή