Κίνα: Οι κρατικές επιχειρήσεις που πάγωσαν την πιστωτική αγορά

Κίνα: Οι κρατικές επιχειρήσεις που πάγωσαν την πιστωτική αγορά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινεζικές τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων έσπευσαν να απαλλαγούν από τις τοποθετήσεις τους σε ριψοκίνδυνα ομόλογα την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από μία σειρά πιστωτικών σοκ, στα οποία εμπλέκονται κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις.

Οι στάσεις πληρωμών έχουν επικεντρωθεί στους παραδοσιακούς τομείς, όπως είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας και του άνθρακα, και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Ακολουθεί η λίστα των κρατικών εταιρειών, που «πνίγονται» στα χρέη: 

YONGCHENG COAL & ELECTRICITY HOLDING GROUP 

Η  Yongcheng Coal & Electricity Holding Group Co Ltd ανακοίνωσε στις 10 Νοεμβρίου ότι απέτυχε να εξοφλήσει ομόλογο ύψους 1 δις. γιουάν (152 εκατ. δολαρίων), λίγες μόλις εβδομάδες αφότου είχε αντλήσει ανάλογο ποσό μέσω έκδοσης ομολόγων. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιη εάν μπορεί να αποπληρώσει δύο ομόλογα αξίας 2 δισ. γιουάν, που λήγουν στο τέλος της εβδομάδας. Η Yongcheng δραστηριοποιείται στους χώρους του άνθρακα, του ηλεκτρικού ρεύματος, της εξόρυξης, αλλά και των σιδηροδρόμων.

 

HUACHEN AUTOMOTIVE GROUP

Η   Huachen Automotive Group κήρυξε στάση πληρωμής επί ομολόγου 1 δισ. γιουάν τον Οκτώβριο. Είναι η μητρική της Brilliance Automotive Holdings, κινεζικής κοινοπραξίας της BMW. Οι πιστωτές έχουν καταθέσει στο δικαστήριο αίτημα αναδιάρθρωσης της εταιρείας που απασχολεί 47.000 υπαλλήλους και έχει ενεργητικό άνω των 190 δισ. γιουάν.  

 

TSINGHUA UNIGROUP

Η  Tsinghua Unigroup είναι μεγάλος κρατικός παίχτης στην τεχνολογική κούρσα της Κίνας. Κήρυξε στάση πληρωμής επί ομολόγου 1,3 δισ. γιουάν σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τρεις πηγές. Έχει αρκετές θυγατρικές, όπως οι Unisplendour Corporation Limited, Unigroup Guoxin και Microelectronics Co.

 

Καθώς τα παραπάνω επεισόδια πάγωσαν τις κινεζικές πιστωτικές αγορές, αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τα σχέδιά τους για εκδόσεις ομολόγων. Μεταξύ αυτών είναι οι ακόλουθες:

  * Sinoma Science & Technology Co Ltd 

 * Ningde City State-Owned Properties Investment & Management

  * Xuzhou Economic and Technological Development Zone

  * Henan Provincial Transportation Development Group Co Ltd

  * Panzhihua State-Owned Investment (Group) Co Ltd

  * Kaifeng Urban Operation and Investment Group Co Ltd

  * Quanzhou Urban Construction Group

  * Shanxi Coal Import & Export Group Co Ltd

  * Guizhou Publishing Group

  * Xinyi Urban Investment

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή