ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιορτές με κλειστά εστιατόρια και μπαρ στη Γαλλία

giortes-me-kleista-estiatoria-kai-mpar-sti-gallia-561162097

Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη λήξη του δεύτερου lockdown στη Γαλλία, όμως όλα δείχνουν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα αργήσει. 

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά έως τα μέσα του Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την αναζωπύρωση των κρουσμάτων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έκλεισε όλες τις μη αναγκαίες επιχειρήσεις στα τέλη του Οκτωβρίου, με στόχο να ανοίξει ξανά τα καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί. Όμως, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν ισχύει για τα μπαρ και τα εστιατόρια. 

Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση για τον κλάδο της εστίασης τον επόμενο μήνα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για άνοιγμα στις 15 Ιανουαρίου. 

Με τα κρούσματα να πέφτουν, κάποιοι καταστηματάρχες πιέζουν την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να ανοίξουν το Σαββατοκύριακο μετά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, δηλαδή την Black Friday. Το Παρίσι θα αποφασίσει για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.