Στην Ασία/Ειρηνικό οι μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών το 2021

Στην Ασία/Ειρηνικό οι μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών το 2021

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη αύξηση από κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη αναμένεται να παρουσιάσουν οι μισθοί στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού το 2021, σε μία ακόμη ένδειξη ότι η περιοχή έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα της πανδημίας του κορωνοϊοού. 

Παρότι οι μισθοί δέχονται πιέσεις σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, στην Ασία/Ειρηνικό η μέση αύξηση προβλέπεται στο 4,3% το επόμενο έτος συγκριτικά με τη φετινή 3,2%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων ECA International. Συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, η αύξηση μεταφράζεται σε 1,7%, όμως και πάλι είναι υψηλότερη από το παγκόσμιο μέσο όρο του 0,5% – μολονότι τα ποσοστά πληθωρισμού είναι διαφορετικά ανά τον κόσμο. 

Η Ινδονησία αναμένεται να ηγηθεί της τάσης το 2021 και να καταλάβει την κορυφαία θέση στο τοπ τεν που κυριαρχείται από οκτώ ακόμη χώρες της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού. Οι μισθοί στην Ινδονησία προβλέπεται να αυξηθούν 3,8% έναντι 2,6% εφέτος, καθώς οι εργοδότες βάζουν τέλος στο «πάγωμα» των μισθολογικών αυξήσεων και ο πληθωρισμός συνεχίζει να αποκλιμακώνεται. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ισραήλ με προβλεπόμενη αύξηση 2,8%, έχοντας μικρό προβάδισμα έναντι της Σιγκαπούρης και της Ταϋλάνδης που βρίσκονται στην τρίτη θέση με αύξηση 2,7%. Η Κολομβία με αύξηση 2,7% είναι η μοναδική χώρα στο τοπ τεν που δεν ανήκει στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού. 

Στην Ασία/Ειρηνικό οι μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών το 2021-1
Caption

 

Η εν λόγω κατάταξη βασίστηκε σε στοιχεία από 370 πολυεθνικές επιχειρήσεις από 68 χώρες σε μία σειρά από κλάδους, την περίοδο από τον Αύγουστο έως το Σεπτέμβριο. Η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού απέφυγε τα εκτεταμένα και καθολικά lockdowns που επιβλήθηκαν σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η ανάκαμψη των τοπικών οικονομιών. 

Η Κίνα αναμένεται να «δει» αυξήσεις μισθών της τάξης του 2,3% μετά του πληθωρισμού, ενώ στο Χονγκ Κονγκ οι μισθοί προβλέπεται να παρουσιάσουν αύξηση 3%, αν και με τον πληθωρισμό να κινείται κοντά στο 2,4% η πραγματική μισθολογική αύξηση θα είναι μόλις 0,6%, πολύ χαμηλότερα από τον τοπικό μέσο όρο. 

Πηγή: CNBC

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή