Αμερικανικές εκλογές: Οι πιο ακριβές στην ιστορία

Αμερικανικές εκλογές: Οι πιο ακριβές στην ιστορία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα περάσουν στην ιστορία ως οι πιο ακριβές όλων των εποχών, με το κόστος της σκληρής μάχης μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, για τον Λευκό Οίκο και τον έλεγχο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων να υπολογίζεται στα 14 δισ. δολάρια.

Το ποσό είναι διπλάσιο του προηγούμενου ρεκόρ των εκλογών προ τετραετίας. Τα μεγαλύτερα ποσά αφορούν την κούρσα μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία και στα χρήματα που διατέθηκαν για τη στήριξη του Τζο Μπάιντεν και την προσπάθειά του να εκτοπίσει τον πρόεδρο Τραμπ. Οι προεδρικές καμπάνιες εκτιμάται ότι κόστισαν 6,6 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών κατευθύνθηκε προς διαφημίσεις στην τηλεόραση: Οι δαπάνες για διαφήμιση για τους δύο υποψηφίους για την προεδρία ανήλθαν στο 1,8 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της Advertising Analytics. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ήταν 2,4 δισ. δολάρια.

Η επιτροπή προκλογικού αγώνα του Τζο Μπάιντεν κατάφερ να συγκεντρώσει κονδύλια άνω του ενός δισ. δολαρίων.

Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών δαπάνησαν 5,5 δισ. δολάρια σε αυτές τις εκλογές, ενώ οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων 3,8 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό όλων των εποχών, σύμφωνα με ανάλυση του Center for Responsive Politics.

Mε πληροφορίες από NY Times, ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή