Ομόλογα: Σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών -Κοντά σε ιστορικό ναδίρ οι αποδόσεις

Ομόλογα: Σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών -Κοντά σε ιστορικό ναδίρ οι αποδόσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η αύξηση κρουσμάτων, αλλά και η απόφαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν να μην επεκτείνει ορισμένα προγράμματα στήριξης που εκπνέουν στις 31 Δεκεμβρίου δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, με πτώση των αποδόσεων. Σε νέα χαμηλά των τελευταίων ημερών η απόδοση του γερμανικού 10ετούς, πολύ κοντά στο ιστορικό ναδίρ και η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού τίτλου.

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανανεώσει κάποια προγράμματα διαχείρισης της κρίσης που εκπνέουν στα τέλη του έτους, προγράμματα που η Φέντεραλ Ριζέρβ θεωρεί ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί η σταθερότητα της οικονομίας. 

Την ίδια στιγμή, η επέλαση της πανδημίας φουντώνει τις ανησυχίες για επιστροφή της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση, παράγοντες που στρέφουν τους επενδυτές προς το καταφύγιο του κρατικού χρέους.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρούσε στο -0,57%, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά έως και το -0,58%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 9 Νοεμβρίου. Η απόδοση του αντίστοιχου αμερικανικού τίτλου υποχώρησε στο 0,81%, με αποτέλεσμα το περιθώριο (Spread) να διαμορφώνεται στις 142 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς στο 0,60%. Η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού τίτλου στο 0,68% κοντά στο ιστορικό ναδίρ που είχε αγγίξει στα μέσα της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή