Μία «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό το bitcoin

Μία «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό το bitcoin

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «φρενίτιδα» για τα ψηφιακά νομίσματα συνεχίζει να «απογειώνει» το bitcoin, με το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων να υπερβαίνει και το φράγμα των 19.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από το 2017 και οδεύοντας ολοταχώς προς το ιστορικό υψηλό που είχε αγγίξει προ διετίας και με τους αναλυτές να στοιχηματίζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, ακόμη και πάνω από τα 300.000 δολάρια.

Ενδοσυνεδριακά, το bitcoin αναρριχήθηκε έως και τα 19.103 δολάρια προτού μετριάσει τα κέρδη του. Η άνοδος του ψηφιακού νομίσματος αποδίδεται από τους περισσότερους αναλυτές στην ευρύτερη αποδοχή του μεταξύ παραδοσιακών επενδυτών. 

Η απόφαση της PayPal Holding Inc. τον Οκτώβριο να επιτρέψει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα στα ψηφιακά τους πορτοφόλια ήταν ένας από τους λόγους που ώθησε το ψηφιακό νόμισμα πάνω από το όριο των 13.000 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή η Fidelity Investments εγκαινίασε το καλοκαίρι αμοιβαίο κεφάλαιο σε bitcoin.

Στρατηγικοί αναλυτές και fans του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος προσπαθούν να προβλέψουν μέχρι πού μπορεί να φθάσει στη διάρκεια αυτού του ξέφρενου ράλι. Οι προβλέψεις κυμαίνονται από τα 25.000 δολάρια έως τα τέλη του έτους έως και «απογείωση» μέχρι το… φεγγάρι, πάνω από το φράγμα των 300.000 δολαρίων.

Στη διάρκεια του Νοεμβρίου, το bitcoin έχει ανατιμηθεί σχεδόν 40% και σχεδόν 160% από τις αρχές του έτους, προσεγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 19.666 δολαρίων που είχε αγγίξει προ διετίας.

Η ιστορία 12ετών του bitcoin χαρακτηρίζεται από δυσθεώρητα κέρδη και ανάλογες απότομες πτώσεις. Πρόκειται για μια αγορά που στερείται της διαφάνειας άλλων παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα. Έχει όμως ωριμάσει αρκετά στη διάρκεια της διετίας που μεσολάβησε από το ράλι του 2017, έχοντςα προσελκύσει μεγαλύτερους επενδυτές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή