ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο Dow έσπασε το φράγμα των 30.000 μονάδων

Wall Street: Ο Dow έσπασε το φράγμα των 30.000 μονάδων

Η ανακούφιση μετά την κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ να παραδεχθεί την εκλογική του ήττα και να σημάνει την έναρξη της διαδικασίας μετάβασης στον Λευκό Οίκο, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι ο διορισμός της Τζάνετ Γιέλεν στο υπουργείο Οικονομικών προοιωνίζεται ένα δεύτερο πακέτο μέτρων στήριξης απογειώνουν τις αμερικανικές μετοχές. ‘Αλμα πάνω από 400 μονάδες για τον Dow Jones, που αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό και με τον δείκτη να ξεπερνάει ενδοσυενδριακά το φράγμα των 30.000 μονάδων. Κέρδη σχεδόν 2% και για τον S&P 500, άλμα 1% για τον τεχνολογικό Nasdaq.

Ο ενεργειακός κλάδος σημείωνε τις υψηλότερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών του S&P 500, με κέρδη πάνω από 4%.

«Στις αγορές αρέσει η σιγουριά και η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ αίρει την αβεβαιότητα για την προεδρική διαδοχή», εξηγεί ο Τζέφρεϊ Χάλεϊ, αναλυτής στην Oanda Asia Pacific Pte. «Μια κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να είναι λιγότερο απομονωτική, με ελπίδες ότι οι ΗΠΑ θα βελτιώσουν τις εμπορικές τους σχέσεις με την Κίνα», προσθέτει.

Παράλληλα, η Wall Street θεωρεί τον πιθανό διορισμό της Τζάνετ Γιέλεν ως έναν λόγο για να υπολογίζει περισσότερα μέτρα οικονομικής στήριξης. Η κ. Γιέλεν είχε προειδοποιήσει πρόσφατα για άνιση ανάκαμψη και υποτονική εάν το Κογκρέσο δεν δαπανήσει περισσότερα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.