Bitcoin: Οι φήμες που τρόμαξαν τους επενδυτές

Bitcoin: Οι φήμες που τρόμαξαν τους επενδυτές

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το εντυπωσιακό ράλι των προηγουμένων ημερών ήλθε η απότομη διόρθωση, με το bitcoin να καταγράφει σήμερα απώλειες έως και 13%, πυροδοτώντας μαζικές ρευστοποιήσεις στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Το μεγαλύτερο εκ των κρυπτονομισμάτων υποχωρούσε στα 17.000 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Νοεμβρίου και έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά τριετίας, πάνω από τα 19.000 δολάρια, που είχε αγγίξει την Τετάρτη.

Από τις αρχές του έτους, το bitcoin έχει ανατιμηθεί περίπου 140% φθάνοντας μία ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 19.666 δολαρίων. Πίσω από το ράλι του bitcoin εντοπίζεται η ευρύτερη ζήτηση για στοιχεία ενεργητικού υψηλότερου ρίσκου -και υψηλότερων αποδόσεων- καθώς και η αντίληψη ότι είναι ανθεκτικό στον πληθωρισμό. Τα ψηφιακά νομίσματα απολαμβάνουν ευρύτερης αποδοχής και από τους mainstream επενδυτές, ειδικά μετά την απόφαση της Paypal να δέχεται πληρωμές σε bitcoins.

Οι απώλειες του Bitcoin συμπαρέσυραν προς τα κάτω και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμό των ψηφιακών νομισμάτων, σημείωσε πτώση 13%, ενώ το XRP υποχωρούσε πάνω από 20%.

Η 12ετής ιστορία του Bitcoin χαρακτηρίζεται από θεαματικά κέρδη και εξίσου μεγάλες απώλειες, με τη μεταβλητότητα να υπονομεύει τις προοπτικές για ευρύτερη χρήση του για πληρωμές.

Η τάση κατοχύρωσης κερδών καθώς το bitcoin πλησίαζε το ιστορικό υψηλό, αλλά και tweets από τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Coinbase -αναφερόμενος σε φήμες περί αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διέπει τα ψηφιακά νομίσματα- συντέλεσαν στην άσκηση πιέσεων. Ο Μπράιαν Άρμστρογκ της Coinbase εξέφρασε ανησυχίες με αφορμή τις φήμες που θέλουν αυστηρή στάση των αμερικανικών αρχών στα «πορτοφόλια» κρυπτονομισμάτων.

Τον προηγούμενο μήνα, οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος τεσσάρων ιδρυτών της πλατφόρμας BitMEX για παραβίαση των κανονισμών περί ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή