ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tι σχεδιάζει ο Έλον Μασκ για τη Starlink

Το επόμενο βήμα φέρεται να είναι η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρίας

Tι σχεδιάζει ο Έλον Μασκ για τη Starlink

Μετά τη θεαματική «απογείωση» της Tesla στο χρηματιστήριο, το επόμενο βήμα για τον εκκεντρικό Έλον Μασκ φαίνεται πως είναι η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας δορυφορικού Διαδικτύου Starlink. Πρόκειται για την εταιρεία με την οποία σχεδιάζει να φέρει γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα ο Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με τον κ. Μασκ, είναι «αδύνατον» προς το παρόν να σκεφθεί έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο και επιστροφή της σε ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, αν και θα ήθελε να δαπανήσει περισσότερα για καινοτομία.

Οι μετοχές της Tesla συμπεριλήφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στον δείκτη S&P 500, με την αξία τους να έχει οκταπλασιασθεί από τις αρχές του έτους, μετά την είδηση ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στη σύνθεση του δείκτη.

Το ράλι των μετοχών έχει αυξήσει την περιουσία του ίδιου του Μασκ, που είναι πλέον δεύτερος πλουσιότερος επιχειρηματίας στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Παράλληλα, η ανοδική πορεία των μετοχών έχει κάνει εκατομμυριούχους πολλούς εκ των μετόχων της Tesla.

O ιδρυτής της Tesla φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αρχικής δημόσιας εγγραφής της Starlink, μόλις οι ρυθμοί αύξησης των εσόδων καταστούν προβλέψιμοι.

Η Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX) έχει ήδη θέσει σε τροχιά περισσότερους από 240 δορυφόρους για την κατασκευή του συστήματος της Starlink, όπως ανέφερε η πρόεδρος της εταιρείας, Γκουίν Σότγουελ.

Mια αρχική δημόσια εγγραφή θα έδινε στους επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν μια πολλά υποσχόμενη εταιρεία. «Τώρα είμαστε ιδιωτική εταιρεία, αλλά η Starlink αποτελεί το κατάλληλο είδος επιχείρησης που θα μπορούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο», ειχε δηλώσει η κ. Σότγουελ σε παλαιότερη εκδήλωση.

Πηγή: Moneyreview.gr