«Πράσινο φως» για το πακέτο στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων από τη Γερουσία

«Πράσινο φως» για το πακέτο στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων από τη Γερουσία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που περιλαμβάνει τη νέα δέσμη μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Μετά από έναν 24ωρο μαραθώνιο συζητήσεων, διαπραγματεύσεων και προτάσεων τροποποίησης για την υιοθέτηση ενός από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ, η πλειοψηφία των γερουσιαστών άναψε το «πράσινο φως» και το νομοσχέδιο επιστρέφει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την τελική έγκριση.

Το νέο πακέτο τόνωσης προβλέπει 350 δισ. δολ. για άμεση αποστολή επιταγών ύψους 1.400 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό, 350 δισ. δολ. για οικονομική ενίσχυση στις πολιτειακές και τοπικές αρχές, 170 δισ. δολ. για την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας εκτάκτου ανάγκης με 400 δολάρια την εβδομάδα σε κάθε δικαιούχο. 

Προϋπολογίζει επίσης 160 δισ. δολ. για την επανέναρξη των πανεπιστημίων και των σχολείων, 120 δισ. δολ. για εμβολιασμούς και την ανίχνευση των κρουσμάτων και 250 δισ. δολ. για την επέκταση των φοροαπαλλαγών σε όσους έχουν παιδιά.

Πρόκειται  για την τρίτη κατά σειρά τονωτική ένεση που, αν εγκριθεί, θα χορηγηθεί ως στήριξη στην αμερικανική οικονομία. Εχει προηγηθεί το πακέτο των 900 δισ. δολαρίων, που μετά μακρά περίοδο ατελέσφορων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς ενέκρινε το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα και βέβαια το πρώτο πακέτο των 3 τρισ. δολ., τη θεαματική ένεση που αποφασίστηκε να χορηγηθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου την άνοιξη του περασμένου έτους, όταν δεχόταν το πλήγμα από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή