Μπάιντεν: Σύντομα τα 1.400 δολάρια στους περισσότερους Αμερικανούς

Μπάιντεν: Σύντομα τα 1.400 δολάρια στους περισσότερους Αμερικανούς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1.9 τρισ. δολαρίων το οποίο η χώρα «έχει απεγνωσμένα ανάγκη», όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση εξαιτίας της πανδημίας.

«Κάναμε ένα τεράστιο βήμα» για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αρχηγός του κράτους, του οποίου αυτό το μεγάλο σχέδιο στήριξης ήταν μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσει να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το 85% των αμερικανικών νοικοκυριών θα λάβει τις πληρωμές, με ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και κερδίζει 100.000 δολάρια ετησίως να έχει να λαμβάνει περίπου 5.600 δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή