ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Πρόσκληση σε τουρίστες στην έρημη ύπαιθρο της χώρας

Ισπανία: Πρόσκληση σε τουρίστες στην έρημη ύπαιθρο της χώρας

Η Ισπανία επιχειρεί με έναν σμπάρο να χτυπήσει δύο τρυγόνια, προσκαλώντας τους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν και να δώσουν ζωή στην έρημη ισπανική ύπαιθρο.

Το σχέδιο των 10 δισεκ. ευρώ που παρουσίασε το Σάββατο σε δημάρχους επαχριακών πόλεων της χώρας της Ιβηρικής ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποσκοπεί τόσο στη διαφοροποίηση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος όσο και στη διάσωση της περιφέρειας της χώρας της οποίας το 42% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ερήμωσης, έναντι 10% συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω ιδιαιτέρως να τονίσω ότι οι τουρίστες αξίζει να απολαύσουν τις πλούσια τουριστικά αξιοθέατα που διαθέτει η ισπανική ύπαιθρος, ένα από τα πετράδια στο στέμμα», είπε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Κομμάτι του σχεδίου είναι επίσης η βελτίωση της ψηφιακής συνδεσιμότητας των περιφερειακών τουριστικών εταιριών όπως τα ξενοδοχεία, καθώς και η επέκταση του βιώσιμου τουρισμού.

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης στοχεύει στην καλύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην ύπαιθρο της Ισπανίας, στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών, στην παροχή επιδοτήσεων σε νέους επιχειρηματίες και μικρές επιχειρήσεις, και στην έναρξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus) για την ισπανική επαρχία.

Διαβάστε ακόμη: Οι Ισπανοί στο σπίτι, οι τουρίστες στην παραλία

Ο κ. Σάντσεθ τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ισπανικός πληθυσμός των 47 εκατομμυρίων κατοικεί στο 12,7% της γης της χώρας, την ώρα που στη Γαλλία κατοικείται το 67,8% και στη Γερμανία το 59,9%.

Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι πολλά επαρχιακά χωριά έχουν πληθυσμιακή πυκνότητα κάτω των 12 ατόμων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Πηγή: Reuters