G7: Πρόθεση για άλλα 100 δισεκ. δολάρια στις χώρες που έπληξε η πανδημία

G7: Πρόθεση για άλλα 100 δισεκ. δολάρια στις χώρες που έπληξε η πανδημία

Ο Λευκός Οίκος τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χώρες του G7 σκέπτονται να διαθέσουν 100 δισεκ. δολάρια από τα αποθέματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βοηθήσουν τις χώρες που υποφέρουν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Το θέμα θα είναι στην ατζέντα της τριήμερης συνόδου του G7 που αρχίζει την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Αγγλία και θα εστιάσει μεταξύ άλλων στο πώς θα οδηγηθεί η παγκόσμια οικονομία στην έξοδο από την κρίση που έφερε η  Covid-19.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας στο G7 μελετούν σοβαρά μια παγκόσμια προσπάθεια πολλαπλασιασμού του αντίκτυπου της πρότασης για τα Ειδικά Δικαιώματα Ανάληψης [από το ΔΝΤ] των χωρών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

«Με δυνάμει μέγεθος έως και 100 δισεκ. δολάρια, η πρόταση αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη στήριξη των υγειονομικών αναγκών, περιλαμβανομένων των εμβολιασμών, και την ισχυρότερη και πιο φιλική περιβαλλοντικά ανάκαμψη των οικονομιών των πλέον ευάλωτων χωρών, καθώς και θα προωθήσει μια πιο ισορροπημένη, διαρκή και οικουμενική παγκόσμια ανάκαμψη», πρόσθεσε η δήλωση του Λευκού Οίκου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε την Πέμπτη τις επτά πλουσιότερες χώρες του κόσμου να καταλήξουν σε συμφωνία για τη χορήγηση 100 δισεκ. δολαρίων σε χώρες της Αφρικής.

Από τον Απρίλιο είχε αποφασιστεί η αύξηση των δικαιωμάτων άντλησης χρημάτων από το ΔΝΤ κατά 650 δισεκ. δολάρια, αν και μόνο 34 δισεκ. από αυτά θα δοθούν στην Αφρική.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή