Apple: Από ποια εταιρεία «έκλεψε» το ποντίκι ο Στιβ Τζομπς

Apple: Από ποια εταιρεία «έκλεψε» το ποντίκι ο Στιβ Τζομπς

Η Xerox PARC κυκλοφορεί τον πρώτο υπολογιστή με ποντίκι. Και όμως, ο άνθρωπος που θεωρείται ο μεγαλύτερος οραματιστής που πέρασε από τη σύγχρονη βιομηχανία της τεχνολογίας, το είχε κιόλας κλέψει

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

27 Απριλίου 1981

Η Xerox PARC κυκλοφορεί τον πρώτο υπολογιστή με ποντίκι. Και όμως, ο άνθρωπος που θεωρείται ο μεγαλύτερος οραματιστής που πέρασε από τη σύγχρονη βιομηχανία της τεχνολογίας, το είχε κιόλας κλέψει.

Η ιστορία αυτή ξεκινά το 1979, όταν ο Στιβ Τζομπς ήταν 24 ετών και η εταιρεία του, η Apple, θεωρούνταν ήδη μία από τις πιο «hot» στον κλάδο.  Όλοι στη Silicon Valley ήθελαν ένα κομμάτι της Apple, και έτσι, ο Τζομπς πρότεινε στους ανθρώπους της Xerox ένα deal: Θα τους επέτρεπε να αγοράσουν 100.000 μετοχές της Apple αντί 1 εκατ. δολαρίων στο επικείμενο IPO της. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να του επιτρέψουν να κοιτάξει «κάτω από τη φούστα» της εταιρείας. Πρακτικά, να ρίξει μια ματιά στις τεχνολογίες που ανέπτυσσε.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή