Ενέργεια: Το Ισραήλ επιστρέφει στην αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Ενέργεια: Το Ισραήλ επιστρέφει στην αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου

Αιτίες είναι η αυξημένη ζήτηση στη Ευρώπη και η γεφύρωση με την εποχή των ανανεώσιμων πηγών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρο παραχωρήσεως θαλάσσιων οικοπέδων για σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική του ζώνη στην ανατολική Μεσόγειο αρχίζει το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός τη Δευτέρα.

Η υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Kαρίν Ελχαράρ ανακοίνωσε την έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για άδειες εξερεύνησης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, ανατρέποντας την απόφασή της πέρυσι να μην ξεκινήσει καινούργιο γύρο.

Η νέα απόφασή της οφείλεται στην αυξανόμενης ζήτηση για φυσικό αέριο στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και πρόκειται να συμβάλει στη γεφύρωση της ενδιάμεσης περιόδου πριν από τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, η κα Ελχαράρ είπε: «Παράλληλα με την ανάγκη να προχωρήσουμε προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο κράτος του Ισραήλ, αφού έχει παραμεληθεί για πολλά χρόνια, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει δείξει τους τελευταίους μήνες τους κινδύνους και τους κινδύνους τη διαθεσιμότητα και τις τιμές ενέργειας, κατά τη μεταβατική περίοδο από τη χρήση ορυκτών καυσίμων», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Ενέργειας.

«Από τη μια πλευρά, υπάρχει η προβληματική εξάρτηση της Ευρώπης από την προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Από την άλλη, υπάρχει η αδυναμία κάλυψης των αναγκών των ενεργειακών οικονομιών που βασίζονται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με βάση τις υπάρχουσες τεχνολογίες. γνήσια ανησυχία για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για το κράτος του Ισραήλ να εξάγει φυσικό αέριο».

Πηγή: Globes

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή