«Αγγίζει» το 1 προς 1 η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης

«Αγγίζει» το 1 προς 1 η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο στη «σκιά» της ενεργειακής κρίσης

Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανάσα από το 1:1 έφθασε η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό δολάριο, σήμερα Τρίτη, κάτι που έχει να συμβεί για πρώτη φορά από το 2002. Ειδικότερα, στη διάρκεια των σημερινών συναλλαγών, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου έφθασε στο 1,00001 επίπεδο το οποίο τελευταία φορά εμφανίσθηκε τον Ιούλιο του 2002.

Το αμερικανικό νόμισμα διάγει «λαμπρές» ημέρες, από τη στιγμή που οι επενδυτές έχουν στραφεί σε αυτό εν μέσω των αναταράξεων στις αγορές. Το αμερικανικό δολάριο, μαζί με τον γιεν και το ελβετικό φράγκο, είναι τα ασφαλή καταφύγια των επενδυτών μεταξύ των κυριάρχων νομισμάτων, όταν οι αγορές κυριαρχούνται από ανασφάλεια. 

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος το μετρά έναντι μιας ομάδας έξι ισχυρών νομισμάτων, έχει αναρριχηθεί σήμερα έως το 108,49 – επίσης υψηλό εικοσαετίας.

Οι φόβοι που έχουν κυριεύσει την Ευρώπη, αναφορικά με τις προθέσεις της Ρωσίας και την προμήθεια φυσικού αερίου, έχουν πληγώσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. 

Το προγραμματισμένο κλείσιμο του αγωγού Nordstream 1 για τις ετήσιες εργασίες συντήρησης από χθες έως και τις 21 Ιουλίου, έχει προκαλέσει ένα κύμα φόβου αναφορικά με το αν η Ρωσία θα ανοίξει ξανά τις στρόφιγγες του εν λόγω αγωγού. 

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ενεργειακή ανεπάρκεια στην Ευρώπη μόνο καταστροφικό είναι και υπό αυτό το πλαίσιο οι επενδυτές έχουν στραφεί σήμερα στα ασφαλή καταφύγια, όπως το αμερικανικό δολάριο, αλλά και τα κρατικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων και σήμερα αποκλιμακώνονται σημαντικά. 

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή