Πιο φθηνό το πετρέλαιο: Οι τρεις λόγοι και το τοπίο τους επόμενους μήνες

Πιο φθηνό το πετρέλαιο: Οι τρεις λόγοι και το τοπίο τους επόμενους μήνες

Το Brent έχει υποχωρήσει κατά περίπου 30% από τα υψηλά του Μαΐου και κινείται γύρω στα 95 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει κατά περίπου 28% από τον Ιούνιο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς μεγάλη ανακούφιση των ενεργειακών εταιρειών, των πολιτικών, αλλά και των οδηγών παγκοσμίως, οι τιμές του πετρελαίου επανήλθαν σε χαμηλότερα επίπεδα, έπειτα από μήνες κορύφωσης. Το Brent έχει υποχωρήσει κατά περίπου 30% από τα υψηλά του Μαΐου και κινείται γύρω στα 95 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει κατά περίπου 28% από τον Ιούνιο.

Τρεις είναι οι «υπεύθυνοι» για αυτή την πολυαναμενόμενη υποχώρηση των τιμών: οι ανησυχίες περί ύφεσης, η ρωσική παραγωγή και η μείωση της ζήτησης. Ωστόσο, είναι αβέβαιο το τι θα ακολουθήσει.

Επιβράδυνση

Ο βασικός παράγοντας για την πτώση των τιμών είναι οι κλιμακούμενες ανησυχίες για ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, και όταν υπάρχει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, η πετρελαϊκή ζήτηση υποχωρεί. Τα στοιχεία ενισχύουν τους φόβους, αφού η αμερικανική οικονομία κατέγραψε δύο συναπτά τρίμηνα συρρίκνωσης, ενώ επίσης στο κατώφλι μίας μεγάλης ύφεσης φαίνεται να βρίσκονται Ευρωζώνη και Βρετανία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή