Ρουμπινί: Σε παρατεταμένη και βαριά ύφεση η παγκόσμια οικονομία έως τα τέλη του 2023

Ρουμπινί: Σε παρατεταμένη και βαριά ύφεση η παγκόσμια οικονομία έως τα τέλη του 2023

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρατεταμένη και βαριά» ύφεση στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο προβλέπει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος προέβλεψε με επιτυχία τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Ο Ρουμπινί προειδοποιεί ότι θα ξεσπάσει στα τέλη του 2022 και θα διαρκέσει καθ΄όλη τη διάρκεια του 2023, οδηγώντας σε απότομη διόθρωση τον δείκτη S&P 500. 

«Ακόμη σε μία ήπια ύφεση, ο S&P 500 μπορεί να κάνει διόρθωση 30%. Σε μία πραγματικά απότομη προσγείωση, μπορεί να υποχωρήσει 40%», υπογράμμισε ο Ρουμπινί, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates. 

Ο Ρουμπίνι, ο οποίος έμεινε γνωστός ως ο «Dr Doom» για την έκρηξη της φούσκας στην αγορά στέγης το 2007 έως το 2008, δήλωσε ότι όσοι περιμένουν μια ήπια ύφεση στις ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τις υψηλές αναλογίες χρέους εταιρειών και κυβερνήσεων. Καθώς αυξάνονται τα ποσοστά και το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, «πολλοί οργανισμοί ζόμπι, νοικοκυριά ζόμπι, επιχειρήσεις, τράπεζες, σκιώδεις τράπεζες και χώρες ζόμπι πρόκειται να πεθάνουν. Έτσι θα δούμε ποιος μπορεί να επιβιώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneyreview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή