Βραζιλία – Αργεντινή: Σχέδια για κοινό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται στο διμερές εμπόριο

Βραζιλία – Αργεντινή: Σχέδια για κοινό νόμισμα που θα χρησιμοποιείται στο διμερές εμπόριο

Η Βραζιλία και η Αργεντινή βρίσκονται σε πρώιμες συνομιλίες για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος που θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βραζιλία και η Αργεντινή βρίσκονται σε πρώιμες συνομιλίες για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος που θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Στόχος του σχεδίου είναι η μείωση της εξάρτησης από το αμερικανικό δολάριο και όχι η αντικατάσταση των υφιστάμενων νομισμάτων των δύο χωρών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Οι υπουργοί οικονομικών, ο καθένας με τη δική του ομάδα, μπορούν να μας κάνουν μια πρόταση για το εξωτερικό εμπόριο και τις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο κ. Λούλα σε δημοσιογράφους στο Μπουένος Άιρες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Φερνάντο Χαντάντ και άλλοι αξιωματούχοι υποβάθμισαν τα σενάρια για πλήρη νομισματική ένωση, εστιάζοντας στην τόνωση του διμερούς εμπορίου.

«Το εμπόριο (σ.σ. μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής) είναι πραγματικά κακό και το πρόβλημα είναι το ξένο νόμισμα. Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε μια λύση, κάτι κοινό που θα μπορούσε να κάνει το εμπόριο να αναπτυχθεί», δήλωσε ο κ. Χαντάντ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια «κοινή μονάδα για το εμπόριο», αλλά απέρριψε την ιδέα ενός ενιαίου νομίσματος ευρύτερης κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή