Λίντνερ για τραπεζική κρίση: Σταθερό το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα

Λίντνερ για τραπεζική κρίση: Σταθερό το γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή και εντατικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ διαβεβαίωσε σήμερα για τη σταθερότητα του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και των προβλημάτων της Crédit Suisse.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή και εντατικό διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», δήλωσε ο κ. Λίντνερ στην τηλεόραση του ARD και τόνισε ότι η Γερμανία διαθέτει αποτελεσματική εποπτική αρχή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (BaFin), ενώ υπάρχει, όπως είπε, η Bundesbank, η οποία «έχει παράδοση στην πολιτική σταθερότητας». Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι «το γερμανικό τραπεζικό σύστημα – ιδιωτικές τράπεζες, ταμιευτήρια, συνεταιριστικά ιδρύματα – είναι σταθερό. Και θα συνεχίσουμε να το διασφαλίζουμε», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ότι ο τραπεζικός κανονισμός έχει βελτιωθεί από την τελευταία οικονομική κρίση και πως οι αρχές μπορούν πλέον να δράσουν γρήγορα ώστε να περιορίσουν τυχόν προβλήματα, όπως φαίνεται με την περίπτωση της Credit Suisse.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή