Fed: Aύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

Fed: Aύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ευρέως αναμενόταν από τις αγορές, προχώρησε τελικά η Φέντεραλ Ριζέρβ, παρά την έντονη αναστάτωση στην τραπεζική αγορά

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, όπως ευρέως αναμενόταν από τις αγορές, προχώρησε τελικά η Φέντεραλ Ριζέρβ, παρά την έντονη αναστάτωση στην τραπεζική αγορά.

Αυτό ωστόσο που σηματοδότησε είναι ότι είναι έτοιμη να κάνει μία παύση στις περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εν μέσω της αναστάτωσης στις χρηματοοικονομικές αγορές που έχει προκαλέσει η κατάρρευση των δύο αμερικανικών τραπεζών. 

Με την κίνηση αυτή, το βασικό επιτόκιο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ διαμορφώνεται στο εύρος διακύμανσης 4,75% έως 5%, με 10 από 18 αξιωματούχους του δ.σ. της Fed να εξακολουθούν να περιμένουν περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης έως το τέλος του έτους, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει και στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.  

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή