Υποχώρηση στις τιμές των εμπορευμάτων

Υποχώρηση στις τιμές των εμπορευμάτων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των πωλήσεων στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ενέτεινε την αβεβαιότητα στις αγορές, καθώς ενισχύθηκαν φόβοι για πιο αδύναμη ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε πάνω από 1%, μέχρι τα 95,21 δολάρια το βαρέλι, επειδή οι επενδυτές εγκατέλειπαν θέσεις με υψηλό κίνδυνο και κατέφευγαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Στο Λονδίνο, παρομοίως, η τιμή του Μπρεντ διολίσθησε έως τα 106,69 δολάρια το βαρέλι σε ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας για την πορεία της αμερικανικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Η υποψία πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, ενδεχομένως, να περιορίσει τα μέτρα στήριξης κατά ακόμη 10 δισ. δολάρια, σε συνδυασμό με φόβους για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, οδήγησε σε πτώση την τιμή του χρυσού στα 1.257,19 δολ. την ουγγιά.

Πτώση 0,6% στα 1.420,20 δολ. η ουγγιά εμφάνισε, παράλληλα, η τιμή της πλατίνας, καθώς διαφαίνεται και ο τερματισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε εκπροσώπους των εργαζομένων και των εταιρειών κατόπιν κυβερνητικής διαμεσολάβησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή