Ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνται στις σημερινές συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μεγάλη τριήμερη πτώση, με τους επενδυτές να αντλούν αισιοδοξία από ορισμένα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, όπως της Siemens, η οποία παρουσίασε κέρδη πέρα από τις προσδοκίες.  

Παράλληλα, στις παγκόσμιες αγορές συνεχίζει να επικρατεί ανησυχία για την περαιτέρω μείωση του προγράμματος στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την κεντρική τράπεζα Fed.

H Fed συνεδριάζει από σήμερα για δύο ημέρες, και οι ειδικοί αναμένουν ότι το μηνιαίο πρόγραμμα αγορών ομολόγων για τη διάθεση ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα ενδέχεται να περικοπεί κατά 10 έως 65 δισ. δολάρια.

Στη Βρετανία, η στατιστική υπηρεσία ανακοινώνει σήμερα τις πρώτες εκτιμήσεις της για το ΑΠΕ, με τις προβλέψεις να μιλούν για επέκταση 0,7% στο τελευταίο τρίμηνου του 2013, σε σχέση με το 0,8% του γ’ τριμήνου. Εάν τα στοιχεία αυτά επαληθευτούν, θα πρόκειται για το 4ο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας.  

Η εικόνα των κυριότερων δεικτών:

Λονδίνο – FTSE: +0,20%

Παρίσι – CAC: +0,48%

Φρανκφούρτη – DAX: +0,41%

Μιλάνο – ΜΙΒ: +0,51%

Μαδρίτη – ΙΒΕΧ: +1,00%

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή