Περισσότερους άνεργους υπολογίζει το Bloomberg

Περισσότερους άνεργους υπολογίζει το Bloomberg

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eurostat) δεν αποτυπώνει τον πραγματικό αριθμό ανέργων στην Ευρωζώνη, οι οποίοι είναι 12,2 εκατομμύρια περισσότεροι από ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον Δεκέμβριο, κατά τη Eurostat, οι άνεργοι στην Ευρωζώνη ανήλθαν σχεδόν στα 19 εκατομμύρια και ο δείκτης στο 12,1%, στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα. Εντούτοις, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ακολουθώντας δικές του μεθόδους, φέρει τον αριθμό στα 31,2 εκατομμύρια. Κι αυτό γιατί συμπεριλαμβάνει στους υπολογισμούς του και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα εργάζονταν, εάν έβρισκαν εργασία, ή ακριβώς για τον λόγο αυτό, σταμάτησαν να ψάχνουν πλέον. Λόγου χάριν, ο 30χρονος Τζουζέπε Ντιτζίλιο είναι ένας από τα 4,2 εκατομμύρια που δεν καταγράφονται στα στατιστικά στοιχεία της Ιταλίας. Είναι πτυχιούχος Η/Υ και ζει με τους γονείς του, αλλά δεν έχει στείλει ούτε ένα βιογραφικό, αφότου διέκοψε τις μεταπτυχιακές σπουδές του πέρυσι τον Ιούλιο. «Οσοι φίλοι μου εργάζονται, εξακολουθούν να χρειάζονται στη στήριξη των γονέων τους ή όσοι ξεκίνησαν τώρα, δουλεύουν χωρίς πληρωμή», λέει. Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης η Ιταλία διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα δυνητικά εργαζόμενων, οι οποίοι δεν εμφανίζονται στις επίσημες στατιστικές.

«Το πρόβλημα είναι δουλειές, δουλειές, δουλειές», δήλωσε εμφατικά ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Πολιτικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας πιο εκρηκτικός, επικίνδυνος και αποσταθεροποιητικός παράγοντας από μια ολόκληρη γενιά που έχει χάσει την ελπίδα της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή