Κύπρος: Στοιχεία για «περίεργα» δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας παρέδωσε στον γενικό εισαγγελέα το ΑΚΕΛ

Κύπρος: Στοιχεία για «περίεργα» δάνεια της Λαϊκής Τράπεζας παρέδωσε στον γενικό εισαγγελέα το ΑΚΕΛ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για το πώς χρήματα καταθετών, μετόχων και κατόχων αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας διοχετεύονταν σε «περίεργα» δάνεια και επενδύσεις, παρέδωσε σήμερα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού στον γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη και την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα έρευνας που έγινε ιδιαίτερα από την βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με μια μεγάλη ομάδα συνεργατών. Είπε ότι παρέδωσε ολοκληρωμένη μελέτη καθώς και όλα τα στοιχεία που περιήλθαν στην αντίληψή τους «σε σχέση με τα δήθεν δομημένα επενδυτικά προϊόντα γερμανικής τράπεζας που χρησιμοποιούσε η Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα για να επενδύει σε μετοχές της ίδιας της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας και εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group όπως η Hygeia και Delta Singular».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ο γενικός εισαγγελέας τον εξουσιοδότησε να δηλώσει ότι όλα αυτά τα στοιχεία «είναι πάρα πολύ υποβοηθητικά στο έργο το οποίο επιτελεί», ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αναλάβει να μελετήσει το όλο ζήτημα και πολύ σύντομα θα πάρει αποφάσεις.

Ο κ. Κυπριανού απέφυγε να διευκρινίσει πώς το ΑΚΕΛ εξασφάλισε τα στοιχεία αυτά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή