Άνοδος στις ασιατικές αγορές, άλμα 2,7% του Nikkei

Άνοδος στις ασιατικές αγορές, άλμα 2,7% του Nikkei

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική ήταν η αντίδραση των χρηματιστηριακών αγορών στην Ασία μετά την ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας στο χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας, ενώ παράλληλα θετικά είδαν οι επενδυτές την επιθετική κίνηση της Τουρκίας για την αύξηση των επιτοκίων με στόχο τη σταθεροποίηση της λίρας αλλά και τον έλεγχο του πληθωρισμού. Η κίνηση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας ήταν περισσότερο επιθετική από όσο προσδοκούσαν οι αναλυτές, με άνοδο των επιτοκίων από 7,75% σε 12% και από 3,5% στο 8%.   

Παράλληλα, οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν τις σημερινές αποφάσεις της Fed, αναφορικά με την πιθανή μείωση των κονδυλίων του προγράμματος στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Τόκιο, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei είχε μεγάλη άνοδο 2,7%, ενώ άνοδο 0,82% παρουσίασε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης Kοspi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη 1,26%.

Ανοδική ήταν η εικόνα και στην αγορά της Κίνας στη Σαγκάη, με κέρδη 0,56%. Η αγορά στην Αυστραλία κατέγραψε επίσης κέρδη, στο 1,01%. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή