Ιταλικά ομόλογα: Ιστορικά χαμηλό επιτόκιο

Ιταλικά ομόλογα: Ιστορικά χαμηλό επιτόκιο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το κλίμα αναστάτωσης που επικράτησε τα τελευταία 24ωρα στις διεθνείς αγορές, η Ιταλία κατάφερε να δανειστεί με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο σε χθεσινή δημοπρασία διετών ομολόγων μηδενικού κουπονιού. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,031% από το 1,346% σε αντίστοιχη δημοπρασία στα τέλη Δεκεμβρίου, με την κυβέρνηση να αντλεί 2,5 δισ. ευρώ.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Φαμπρίτζιο Σακομάνι, είχε δηλώσει πως η χώρα δεν θα επηρεαστεί από το κλίμα αβεβαιότητας που έχει πλήξει περισσότερο τις αποδόσεις των αναδυόμενων αγορών. Αυτή η τοποθέτηση φαίνεται να επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή δημοπρασία ομολόγων με λήξη το 2015. Μετά την επιστροφή της Ιρλανδίας στις αγορές, αρχές του έτους, έχει ενισχυθεί το επενδυτικό κλίμα για τα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας στην Ευρωζώνη.

Χθες, η Ιταλία άντλησε επίσης περίπου ένα δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγων συνδεδεμένων με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, εξασφαλίζοντας συνολικά 3,75 δισ. ευρώ. Σήμερα θα πραγματοποιήσει δημοπρασία εξάμηνων γραμματίων προς άντληση 8 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή