Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν το 2013 οι ξένες επενδύσεις στην Γερμανία

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν το 2013 οι ξένες επενδύσεις στην Γερμανία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 400% αυξήθηκαν οι ξένες επενδύσεις στην Γερμανία το 2013, σύμφωνα με στοιχεία από σχετική έκθεση του ΟΗΕ για τη χώρα που επισημαίνει σήμερα ο γερμανικός Τύπο. Σε άνοδο όμως βρίσκεται και ο δείκτης καταναλωτικής πίστης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ενώ το 2012 η αξία των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Γερμανία ανερχόταν σε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2013 εκτοξεύθηκε στα 23,4 δισεκατομμύρια.

Η εντυπωσιακή αυτή άνοδος αποδίδεται εν μέρει στην εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Kabel Deutschland από την Vodafone, έναντι 5,6 δισεκατομμυρίων. Ταυτόχρονα, η Γερμανία ανέβηκε από την 40ή στην 14η θέση στην κατάταξη των πιο ελκυστικών χωρών για επενδύσεις. Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που αφορούν την καταναλωτική πίστη στην Γερμανία υποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου GfK, από 7,7 μονάδες για τον Ιανουάριο, ο δείκτης αναμένεται να ανεβεί στις 8,2 για τον επόμενο μήνα. «Η διάθεση του γερμανού καταναλωτή ξεκίνησε τη νέα χρονιά με ορμή. Οι προσδοκίες σε ό,τι αφορά τόσο την οικονομία όσο και το εισόδημα και την διάθεση για έξοδα, ανεβαίνουν εντυπωσιακά», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου GfK και επισημαίνεται ότι «οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι οικονομία ακολουθεί ανοδική πορεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή