Ισπανία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%, το δ’ τρίμηνο του 2013

Ισπανία: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%, το δ’ τρίμηνο του 2013

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας ενισχύθηκε ελαφρώς στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, καθώς η χώρα σημείωσε για δεύτερο τρίμηνο αύξηση του ΑΕΠ της μετά από μία διετή ύφεση, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε στην πρώτη εκτίμησή της ότι το ισπανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο. Η εκτίμηση αυτή είναι εναρμονισμένη με προηγούμενη εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Λουίς ντε Γκίντος. Στο τρίτο τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,1%.

Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012, το ισπανικό ΑΕΠ ήταν μειωμένο κατά 0,1%, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, η οποία ανέφερε ότι η μεγαλύτερη συμβολή από την εγχώρια ζήτηση αντισταθμίστηκε από μία μικρότερη συμβολή του τομέα των εξαγωγών. Για το σύνολο του 2013, η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,2%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή