Αρνείται το μπόνους και φέτος ο CEO της Barclays

Αρνείται το μπόνους και φέτος ο CEO της Barclays

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας Barclays, Αντονι Τζένκινς, αρνήθηκε να λάβει μπόνους για το 2013 αναγνωρίζοντας ότι η επιβολή προστίμων και η κατάθεση αγωγών κατά της τράπεζας αποτελούν ήδη σημαντικό βάρος για την τράπεζα. «Εχω υπόψη μου τα πολύ σημαντικά ποσά που καταβλήθηκαν εντός του 2013 προκειμένου να αντιμετωπιστούν νομικά προβλήματα, όπως και για να αποχωρήσουμε από επενδύσεις στις οποίες δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε πλέον», δήλωσε ο κ. Τζένκινς.

Τον περασμένο μήνα, η Barclays, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2013 θα καταγράψει προβλέψεις 389 εκατ. ευρώ για την πληρωμή προστίμων και την αποζημίωση πελατών της. Παράλληλα, οι κανονιστικές αρχές διευρευνούν τον ρόλο της Barclays στο σκάνδαλο χειραγώγησης των αγορών συναλλάγματος. Το μπόνους του κ. Τζένκινς θα μπορούσε να ανέλθει στο ποσό των 3,32 εκατ. ευρώ, δυόμισι φορές υψηλότερο από τον ετήσιο μισθό του, που ανέρχεται σε 1,33 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Αύγοστο και ο διευθύνων σύμβουλος της RBS είχε δηλώσει ότι δεν θα λάβει μπόνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή