Ανησυχεί η Μόσχα για την καθυστέρηση του Κιέβου να πληρώσει το ρωσικό αέριο

Ανησυχεί η Μόσχα για την καθυστέρηση του Κιέβου να πληρώσει το ρωσικό αέριο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του ανησυχεί όλο και περισσότερο λόγω της καθυστέρησης από μέρους της Ουκρανίας να πληρώσει για το φυσικό αέριο που αγοράζει από τη Μόσχα.

«Ανησυχούμε για την αύξηση του χρέους για την παροχή αερίου», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. «Όμως ελπίζουμε ότι οι Ουκρανοί εταίροι μας θα συμμορφωθούν με τους όρους της τρέχουσας συμφωνίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας επεσήμανε ότι οι υπόλοιπες δόσεις του δανείου των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η Ρωσία έχει συμφωνήσει να χορηγήσει στην Ουκρανία δεν θα γίνουν «μέχρις ότου ο νέος επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης μπορέσει να εξηγήσει στη Μόσχα μέχρι σε ποιο βαθμό θα ακολουθήσει την πολιτική της προηγούμενης (κυβερνητικής) ομάδας».

Στο μεταξύ το ουκρανικό νόμισμα, η γρίβνα, σημείωσε νέα μεγάλη πτώση έναντι των δυτικών νομισμάτων, ξεπερνώντας το συμβολικό όριο των 9 γρίβνα για ένα δολάριο.

Στο τέλος του πρωινού στη διατραπεζική αγορά η ισοτιμία γρίβνα-δολαρίου έφτασε τα 9,40 γρίβνα, αύξηση 5,6% σε σχέση με χθες Τρίτη, ενώ αυτή με το ευρώ είχε φτάσει τα 12,70 γρίβνα.

Η πτώση αυτή ξεκίνησε την Τρίτη και αποδίδεται στην πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα εδώ και δύο μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή